Amstelveense drugshandelaar krijgt drie jaar cel

Een 37-jarige man uit Amstelveen is door de rechter tot drie jaar cel veroordeeld -waarvan één jaar voorwaardelijk- voor het langdurig handelen in drugs. De officier van justitie had 3,5 jaar geëist.

De auto van de man is ook in beslag genomen, hiermee vervoerde hij de drugs. De man werd bij de opsporingsdiensten bekend dankzij een anonieme tip. Deze tipgever zag hoe auto’s geregeld drugs kwamen bezorgen en hoe er vanuit de voertuigen gedeald werd, meldt Het Parool.

Afgelopen mei werd de verdachte aangehouden. Volgens het Openbaar Ministerie speelde de dader drie jaar lang een belangrijke en aansturende rol in de handel in cocaïne en XTC. Hij was onder meer verantwoordelijk voor een telefoonlijn waarop de bestellingen werden geplaatst. De drugs werd voornamelijk verhandeld in Amsterdam-Zuid.

Het geld dat de verdachte verdiende met de drugshandel, heeft hij volgens het OM witgewassen. Hiervoor stelde hij een arbeidsovereenkomst op bij een schoonmaakbedrijf, waardoor het leek dat hij daar salaris ontving.

In mei heeft de rechtbank twee andere verdachten in de zaak veroordeeld tot 34 en 36 maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Beiden gingen in beroep tegen deze straf.