Amstelveense fietsroute langs monumentale kerken op Open Monumentendagen

De Open Monumentendagen worden dit jaar op 9 en 10 september gehouden. Het thema is boeren, burgers en buitenlui. Meer dan vierduizend monumenten in heel Nederland zijn gratis toegankelijk en uiteraard doet ook Amstelveen mee.

Speciaal voor deze twee dagen is er een folder gemaakt met een fietsroute langs elf monumentale kerken in Amstelveen. De route is 12,5 kilometer lang. Wie ook de Urbanuskerk in Nes aan de Amstel wil bezoeken rijdt nog eens 12 kilometer extra. De routefolder is nu al beschikbaar, deze is te downloaden op www.amstelveen.nl/monumenten onder het kopje Monumentenroutes. Ook liggen er papieren exemplaren in de publiekshal van het raadhuis in Amstelveen en tijdens de Open Monumentendag 2017 in de opengestelde kerken. In de folder staat een plattegrond en beschrijvingen van op de route liggende monumentale kerken. 

Zes Amstelveense kerken zijn deze twee dagen ook opengesteld voor publiek. Dit zijn de Pauluskerk, de Sint Urbanuskerk Bovenkerk, de Paaskerk, Kerk Apostolisch Genootschap, de Kruiskerk en de Sint Urbanuskerk in Nes aan de Amstel. In de kerken vinden verschillende activiteiten plaats, zoals rondleidingen, beklimmen van de toren en het luisteren naar het orgel. Bij buitenplaats Wester-Amstel worden rondleidingen gegeven door het huis, de tuin en het park, ook is er een kunst-expositie te bezichtigen. Op zondag worden bovendien twee speciale rondleidingen gegeven op begraafplaats Zorgvlied

Meer informatie over de openingstijden en activiteiten is te vinden op www.openmonumentendag.nl.