Amstelveense medewerker PI-Zaanstad verdacht van omkoping, bezit en handel drugs langer vast

Een 32-jarige man uit Amstelveen die eind juli is aangehouden op verdenking van omkoping, bezit en handel van drugs in de PI-Zaanstad zit langer vast. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam besloten. 

De man die werkzaam is bij het Justitieel Complex Zaanstad in Westzaan zou tegen betaling een aantal keer verdovende middelen hebben binnengesmokkeld in de penitentiaire  inrichting. Het OM verwijt de verdachte daarnaast een telefoon binnen de muren van de inrichting te willen brengen. Hij zou daarvoor eveneens zijn betaald.
Formeel verdenkt het OM de 32-jarige man van ambtelijke omkoping, bezit en handel van verdovende middelen.
De politie onderzoekt nog voor welke gedetineerden de drugs bestemd waren.