Avondrondleiding over Zorgvlied

Een rondleiding in de avonduren over begraafplaats Zorgvlied vind plaats op woensdag 16 augustus. De dertien rijksmonumenten en een groot aantal (praal)graven laten zien hoe er in de negentiende eeuw over de dood werd gedacht. De rondleidingen zijn gebaseerd op het boek ‘Wandelen over Zorgvlied’. De gidsen zijn de auteurs van het boek Marcel Bergen & Irma Clement.

Tijdens de rondleiding krijgen de deelnemers veel informatie over de funeraire symboliek uit de negentiende eeuw, die op Zorgvlied veelvuldig te vinden is. Daarnaast is er ook aandacht voor Zorgvlied als wandelpark in Engelse landschapsstijl waar zo’n  2400 (monumentale) bomen staan.

Aanvang: 19:00 uur (tot ongeveer 21:00 uur). Verzamelen bij de witte kantoorvilla, Amsteldijk 273.

Deelname 10 euro per persoon (inclusief koffie of thee). Reserveren bij Zorgvlied: (020) 540 49 27 of zorgvlied@amstelveen.nl