Cobra Museum test bezoekers Uitmarkt op irrationaliteit

De Uitmarkt bestaat 40 jaar. Dit wordt van 25 t/m 27 augustus op en rond het Oosterdok in Amsterdam gevierd. Het Cobra Museum trakteert de bezoekers van de Uitmarkt op een confronterende test: de Bent u wel een irrationeel mens? test.

Het museum denkt dat de mogelijke uitslag; U bent grotendeels een irrationeel mens/ U bent grotendeels een rationeel mens / U heeft geen idee wat u bent /, van belang is om de bezoekers een goed tentoonstellingsadvies te kunnen geven. De tentoonstelling Le Corbusier’s vierde dimensie (vanaf 7 oktober 2017) toont aan dat de als zeer rationeel bekend staande architect Le Corbusier er ook een ‘werkplaats van geduldig onderzoek’ op na hield om zijn noodzakelijke experimentele kant te ontwikkelen en te onderhouden.

Bent u een rationeel mens? Dan is het advies om de tentoonstelling Le Corbusier’s vierde dimensie te bezoeken om aan te tonen dat experiment en irrationeel gedrag u een rijke beleving geven en uw rationaliteit op zinvolle wijze kan onderbouwen.

Bent u een irrationeel mens? Dan is het advies om de tentoonstelling Le Corbusier’s vierde dimensie te bezoeken. U zult een onverwachte ontmoeting hebben met de irrationele kant van Le Corbusier. U wist natuurlijk al hoe belangrijk het is om ruimte te geven aan spontaniteit.

De test wordt uitgedeeld op de stand van het Cobra Museum op de Uitmarkt en is opvraagbaar via info@cobra-museum.nl.