Column: Girl’s night out

De meeste mensen van boven de dertig kunnen zich vast wel herkennen in het leed dat uitgaan heet. Vroeger ging ik elke week uit en was het eigenlijk ook nooit aan de orde of we in Amstelveen zouden blijven of de stad in zouden gaan. Het was altijd Amsterdam. Als we wel een drankje gingen doen in Amstelveen, dan gingen we gewoon een drankje doen en viel dat absoluut niet in de categorie uitgaan.

Tegenwoordig ligt dat iets anders. Amsterdam klinkt ineens heel ver weg en ik weet ook niet meer waar ik naar toe moet. Het is natuurlijk niet zo dramatisch als ik het nu neerzet, want ik ga heus nog wel eens de stad in, maar het is voor mij nogal verbleekt bij hoe het vroeger was.

Laatst ging ik dus ‘uit’ met twee van mijn vriendinnen. We begonnen dit keer met een heerlijke maaltijd bij de Wine kitchen. Het voorgerecht was heerlijk en het hoofdgerecht was uiteraard ook heel erg lekker, maar waar ik het graag over wil hebben is het dessert. Dit was echt ‘TO DIE FOR!’. Een merengue overgoten met lemoncurd en besprenkeld met heerlijke, verse, rode vruchten. Over het algemeen ben ik geen zoetekauw, maar voor een goede lemoncurd mag je mij zelfs wel wakker maken.

Wij hebben overduidelijk genoten van de heerlijke maaltijd en vriendelijke bediening (nee, ik word niet gesponsord), maar wat mij vooral is bijgebleven van deze avond is het feit dat mijn vriendin ‘J’ verschillende keren dacht dat mensen naar haar zaten te kijken. Maar als ze hen dan gedag zei, reageerden ze niet op haar. Pas toen iemand een foto van haar wilde maken besefte zij dat het niet om háár ging, maar om de menukaart die achter haar op het krijtbord stond.

Uiteraard eindigde ons avondje ‘uit’ in Abina (waar anders)!

Bij deze het recept van een lekkere lemoncurd :
Ingrediënten voor 1 potje lemon curd:

– 4 biologische citroenen
– 225 g suiker
– 125 g ongezouten boter
– 4 eieren
– steelpan met dikke bodem
– (jam)pot met deksel

Bereidingswijze:

1. Doe het sap en de schil van de 4 citroenen samen met de suiker en boter in een steelpan met dikke bodem.  Zet op een laag tot middelmatig vuur totdat de boter is gesmolten en roer af en toe door met een garde.
2. Klop de 4 eieren met de hand in een aparte kom en giet het vervolgens al roerend bij het citroen- boter mengsel. Breng het geheel gedurende tien minuten voorzichtig aan de kook op een zacht vuurtje. Pas op dat je het vuur niet te hoog zet anders stolt het ei. Roer het regelmatig door totdat het mengsel dik wordt.
3. Giet het vervolgens in een (gesteriliseerd) potje en sluit deze goed af met een deksel. Is tot maximaal 2 weken houdbaar in de koelkast. Dat is wel heel lang, want meestal is het gelijk op bij ons.