Een echte vriendschappelijke oefenpot met traktaties

Ondanks dat er weinig ruchtbaarheid aan was gegeven, bleken er afgelopen zaterdag toch nog aardig wat liefhebbers te zijn afgekomen op het oefenpotje tussen AFC (zaterdag) en AMVJ op  Goed Genoeg, de thuisbasis van de voor deze gelegenheid in het blauw gestoken “Reds”.

Wie een uitvoerig voetbalverslag wil lezen van deze ontmoeting, verwijs ik graag naar de pennenvrucht van Joachim op de onvolprezen site van Het Amsterdamsch Voetbal.

Daarin staat hoe de kersverse zaterdaghoofdklasser van coach Benno Nihom de vroegere rivaal uit de tweede klasse op een ondubbelzinnige, overigens door de gasten als nuttig ervaren 6-1 nederlaag trakteerde.

Maar er waren meer traktaties deze middag

Voor de aftrap werd uitgebreid stil gestaan bij de transfer van ex-AFC speler Ricky Kumar naar zijn kersverse trainerschap bij AMVJ. Nihom overhandigde Kumar een mooie actiefoto als dank voor zijn tijd bij AFC als speler bij zijn team en  zijn inzet als jeugdtrainer.

Na afloop werden alle spelers en hun begeleiders door de goede gastheer AFC ook nog eens getrakteerd op een voortreffelijke Indische hap.

Kortom:  een sportiever en vriendschappelijker start van een hopelijk voor beide verenigingen  succesvol  nieuw voetbal seizoen is moeilijk voorstelbaar.