Fairtrade Diner op Stadshart was succes

In het kader van MensenMakenAmstelveen heeft burgemeester Mirjam van ’t Veld Amstelveense inwoners uitgenodigd om deel te nemen aan een Fairtrade Diner op maandag 21 augustus op het Stadsplein.

Een groep scholieren van de Gustav-Langenscheidt-Schule uit de Duitse partnerstad Berlijn Tempelhof-Schönberg maakt deze zomer een Fairtrade-tour door Duitsland en Nederland. Amstelveen is de derde Nederlandse woonplaats waar de scholieren hun smakelijke boodschap serveren. Samen met leerlingen van de Amstelveense Panta Rhei ontvingen zij vanuit de P60-keuken enthousiaste Amstelveners.

Vooraf heeft een leerling uitleg gegeven over de specifieke gerechten en de boodschap van de tour. De burgemeester en de nieuwe kinderburgemeester Varvara Denisova openden het culinaire samenzijn. Ook wethouder Jeroen Brandes en een aantal raadsleden waren aanwezig.

Tijdens de tafelgesprekken is het onderwerp duurzaamheid meerdere malen gevallen. Max Kloosterman (Dream Team Dynamics) en Tess Doucet en Jaqueline Quarles van Ufford (Duurzaam Amstelveen) spraken onder andere over de workshops Klimaatgesprekken, die in september starten in Amstelveen. Het verbinden van mensen met met elkaar en duurzaamheid stimuleren waren de kern van dit samenzijn. Na de maaltijd kwam de koffiebus van MensenMakenAmstelveen nog langs en onder het genot van een kopje koffie werd de avond afgesloten.