Genomineerde Hans Croiset met De Vader in Schouwburg

Hans Croiset is voor zijn rol in De Vader, een tragikomisch stuk over alzheimer, genomineerd voor de Louis d’Or 2017: de toneelprijs voor de meest indrukwekkende mannelijke dragende rol.  Hiermee treedt hij woensdag 6 september op in Schouwburg Amstelveen. 

In De Vader -met naast Croiset onder meer Johanna ter Steege- zien we door de ogen van André (Croiset) de verwarring van iemand met Alzheimer. Zijn onrust en paniek raken niet alleen hem, maar ook zijn dochter (Ter Steege). De Vader levert herkenbare situaties op die niet alleen schuren, maar tegelijkertijd ook buitengewoon komisch zijn.

Le Père (De Vader) is geschreven door de Franse auteur Florian Zeller, ook wel ‘het grootste literaire talent in Frankrijk’ genoemd. Het stuk werd in Frankrijk en Engeland bejubeld door pers en publiek en is onderscheiden met de prestigieuze Franse theaterprijs Molière.

De Nederlandse versie -onder regie van Gijs de Lange- ontving eveneens lovende recensies.

De Vader is woensdag 6 september om 20.00 uur te zien in Schouwburg Amstelveen, met om 19.00 uur een gratis inleiding. Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen gaat u naar www.schouwburgamstelveen.nl