IVN wandeling door het Schinkelbos

Er zijn een paar gebieden in het Amsterdamse Bos, die een natuurlijk karakter hebben. Het beheer van zo’n gebied is beperkt en de natuur kan in deze gebieden zijn gang gaan. Een daarvan is het Schinkelbos. De enige echte beheerders hier zijn de Schotse hooglanders. De planten, w.o. veel distels, die ze laten staan worden weer met veel gekwetter van hun zaadjes ontdaan door puttertjes, vooral nu goed te zien. Naar dit gebied nemen de gidsen van IVN Amstelveen u mee op zondag 13 augustus.

Het is een woest gebied en tegelijkertijd een pleisterplaats voor een grote hoeveelheid planten, vogels en vlinders in een anderszins strak vormgegeven omgeving onder de rook van Schiphol en in de schaduw van de kassen, maar dat alles maakt het des te bijzonder.
Zondag 13 augustus om 10.00 uur, verzamelen op de parkeerplaats ter hoogte van Bosrandweg 35 te Aalsmeer.
Meer informatie: 0625083910 zie ook www.ivn.nl/afdeling/amstelveen