Jaap Prent neemt plaats bbA raadslid Linda Roos over

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) heeft Jaap Prent bereid gevonden om in de gemeenteraad de plaats van Linda Roos over te nemen. Eerder werd bekend dat Linda Roos zich per 27 september a.s. terugtrekt uit de gemeenteraad. Bij de invulling van de vacante zetel voor de resterende zes maanden tot aan de gemeenteraadsverkiezingen kwam bbA uit bij de zeer ervaren Jaap Prent.

Jaap Prent is al bijna 16 jaar lid van bbA en was tot februari van dit jaar gedurende vele jaren burgerlid van de bbA-fractie. In januari legde hij die functie neer, omdat hij zich als bijna tachtigjarige te oud vond. Hij was het gezicht van de partij in de wijken en de wijkplatforms. Zijn motto was: luisteren naar de Amstelveense burger.

Bij zijn afscheid zei Prent dat bbA altijd nog een beroep op hem mocht doen. En dat heeft de partij nu gedaan. Zij vindt de contacten die Jaap Prent nog heeft in de wijken, alsmede zijn sociale contacten en zijn activiteiten voor het Sociale Steunpunt waardevol. Bovendien wil de partij op deze manier een eerbetoon geven aan Jaap Prent voor het werk dat hij voor bbA heeft gedaan. Prent: ‘Ik vind dit zeer bijzonder en ben er trots op dat Linda mij heeft voorgedragen en dat Fractie en Bestuur dit overnamen. Mijn hart ligt bij bbA en dat heb ik altijd uitgedragen’.