Nieuwe foto-expositie in Ziekenhuis Amstelland

In Ziekenhuis Amstelland is er in de maanden augustus en september een nieuwe foto-expositie. De kunstwerken van Judith de Bats worden dan tentoongesteld in gang B van het ziekenhuis.

De expositie bevat een gevarieerd aanbod van foto’s gedrukt op bijzondere materialen zoals hout, glas en aluminium.

Voor Judith de Bats is fotografie naast haar vak ook een uiting van kunst. Ze streeft er steeds naar om een extra dimensie aan haar foto’s toe te voegen. Er worden verschillende technieken gebruikt, waardoor zij een zeer gevarieerde collectie werken heeft opgebouwd.

Doordat zij meerdere materialen gebruikt, benadrukt ze bij elke foto weer een andere invalshoek. Zo zijn sommige werken meer romantisch, terwijl andere foto’s bijvoorbeeld industrieel genoemd kunnen worden. Ook met kleurengebruik varieert Judith. Soms gebruikt ze zachte tinten, terwijl bij andere werken scherpere en hardere tinten overheersen.

Judith heeft de opleiding fotografie in New York gedaan. Na haar opleiding heeft ze zich voornamelijk bezig gehouden met het maken van portretten van mensen en het leven. De Amerikaanse fotografe is zeven jaar geleden naar Nederland verhuisd als gevolg van de liefde. Judith vindt Nederland een boeiend land en heeft per fiets alle provincies bezocht, om zo ons land beter te leren kennen.