Özcan Akyol op literaTOUR in de bibliotheek

Schrijver, columnist en tv-held Özcan Akyol alias Eus komt tijdens Literatour op 20 september naar de bibliotheek. Hij komt praten over zijn levensloop, zijn boeken en het schrijverschap en na afloop mag je hem het hemd van het lijf vragen.

Özcan Akyol debuteerde in 2012 met de semi-autobiografisch schelmenroman Eus. Het boek gaat over een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de ‘onderklasse’ van Deventer, een milieu waaraan hij zich probeert te ontworstelen.  Van Eus werden binnen een week 10.000 exemplaren verkocht en al snel volgde de verkoop van de filmrechten.

Begin 2016 verscheen zijn twee roman Turis. In dit boek gaat de hoofdpersoon op zoek naar het vermeende dubbelleven van zijn vader om het huwelijk van zijn ouders op te breken. Turis kent net als Eus autobiografische elementen.Naast romancier is Akyol columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad, VARAgids en Nieuwe Revu. Zijn interesse voor voetbal resulteerde in 2014 in de publicatie van het boek Hé scheids, jij hebt thuis zeker niks te vertellen.

Akyol is regelmatig te zien bij programma’s als De Wereld Draait Door en Pauw. Daarnaast verscheen hij in een aflevering van 24 Uur Met. Hij is ook te zien in het programma De neven van Eus.

Locatie: Bibliotheek Stadsplein
Datum: woensdag 20 september
Tijd 19:30 – 21:00
Toegang: €10
18 jaar of jonger €2,50
Aanmelden via: http://bicat.amstelland-bibliotheken.nl

Foto: Robin de Puy