Pand bedrijventerrein Uithoorn gesloten wegens vuurwapen en grondstoffen voor synthetische drugs

Op last van de burgemeester van Uithoorn is vandaag het pand aan de Johan Enschedeweg 90 gesloten. De sluiting is vanwege het aantreffen van een geladen vuurwapen en bijbehorende munitie. Daarnaast zijn er ook chemicaliën aangetroffen die dienen als grondstof voor synthetische drugs.

Lees ook: FIOD doet inval bij bedrijf Johan Enschedeweg Uithoorn

Hierdoor is het geopend blijven van dit pand naar de mening van de burgemeester een gevaar voor de openbare orde. Het pand wordt gesloten op grond van artikel 174a Gemeentewet en de sluiting blijft van kracht voor een periode van drie maanden of totdat de burgemeester oordeelt dat de sluiting voor de openbare orde niet langer is vereist. Het betreden van het pand is dan ook verboden voor een periode van drie maanden.

Op het bedrijventerrein van Uithoorn zijn ruim 700 bedrijven gevestigd. Uit onderzoek en naar aanleiding van controles is gebleken dat in dit gebied zich ook personen vestigen die het wat minder nauw nemen met de regels. Dit was de aanleiding voor een gezamenlijke actie eind juni van gemeente, politie en Belastingdienst op het bedrijventerrein. De sluiting van het pand valt binnen de aanpak van ondermijnende activiteiten op het bedrijventerrein.