Programma Jazz in het Dorp bekend

Met nog minder dan een maand te gaan, maakt Jazz in het Dorp vandaag haar programma bekend. Op zondag 10 september zijn in het Oude Dorp van Amstelveen op zes buitenpodia en één binnenpodium weer verschillende jazzstijlen te horen. Van jonge winnaars van het Prinses Christina concours tot gevestigde namen als Mathilde Santing, Sherry Dyanne, Michiel Stekelenburg en Lorrèn en van lokale Amstelveense talenten tot internationale bands en gezelschappen. De toegang is gratis.

Lokale helden
Amstelveense jazzartiesten dit jaar zijn zangeres Elsie Nouvel, die jaar nieuwe CD  ‘Lady of Wander’ ten gehore zal brengen. De band Muddy Grease is gevormd rond de Amstelveense jonge pianiste/toetseniste/componiste Hanna van Dijk en brengt heerlijke fusion Jazz. Francisca & Friends bracht eerder al in P60 haar swingende repertoire ten gehore. Ook Luca Gianquitto een Italiaanse gitarist en componist en eigenaar van de LG Guitar School in Amstelveen, treedt op samen met Winke Wagner & band.

Jong talent
Jazz in het Dorp wil jong talent een podium bieden. Daarom werkt zij nauw samen met het Conservatorium van Amsterdam en de Muziekschool Amstelveen. Zo treden de talenten van het Junior Jazz College van het Conservatorium op en verschillende jonge winnaars van het Prinses Christina Concours. Bovendien schittert Big Time, het getalenteerde, jeugdige jazzensemble van de Muziekschool Amstelveen, op een van de podia.

Crossing Borders
In een internationale stad als Amstelveen mogen internationale artiesten natuurlijk niet ontbreken. Op het binnenpodium in Museum Jan van der Togt speelt de Taiwanese pianist S’yo Fang samen met de Ghanese zangeres Priscilla Nokoe en op het Dorpsplein brengt het internationale gezelschap Naftule een swingende cocktail van blues, jazz, klezmer en Spaanse muziek. De band Samasa speelt funk en jazz met Indiase scat: hier proef je de jazzy sfeer van India.

Regionale en landelijke toppers
De organisatie presenteert ook dit jaar verschillende gevestigde namen uit de jazzwereld. De betoverende singer/songwritster Lorrèn zal – net als vorig jaar – het Dorpsplein weer in vervoering brengen. De internationaal doorgebroken jazz-zangeres Sherry Dyanne neemt bezoekers mee naar de dagen van Billie Holiday en nostalgische jazzclubs. Saxofoniste Suzanne Alt treedt op met verschillende gastartiesten. In Museum Jan van der Togt kan worden genoten van het pianospel van Tico Pierhagen & Jeroen van Helsdingen. En wie zin heeft om te dansen komt ook ruimschoots aan zijn trekken; op de tonen van het swingende kwintet van Michiel Stekelenburg, de aanstekelijke jazz, groove & dance van Moonglow of de eigenwijze jazz-funk van Power to the Pipo.

Hoofdact en afsluiter dit jaar is Mathilde Santing. Als er één zangeres in Nederland is die het publiek kan raken met haar stem en muziek dan is zij het. Samen met haar muzikanten neemt Mathilde je mee met de verhalen van Joni Mitchell.

Speciaal voor kinderen is er een swingend kinderprogramma, dat om 13.00 uur begint met het muzikale theater van Samba Salad op het Dorpsplein. Meer hierover is te vinden op www.jazzinhetdorp.nl.

Het volledige programma en tijdsschema is te vinden op http://www.jazzinhetdorp.nl/programma-2017/.

Jazz in het Dorp vindt plaats op zondag 10 september, van 13:00-21:00 in het Oude Dorp van Amstelveen. De toegang is gratis.