Puppypleeggezinnen gezocht

Bij het KNGF worden op zeer korte termijn puppypleeggezinnen gezocht voor de puppy’s die de komende maanden hun nest gaan verlaten. De tijd begint te dringen, want nadat mensen zich hebben aangemeld, volgt eerst een screening om vast te stellen of zij geschikt zijn. Het is namelijk niet voor iedereen weggelegd om puppypleeggezin te worden. Er wordt gezocht naar gezinnen die plaats hebben in huis en agenda.

Dit vrijwillige werk van de puppypleeggezinnen is goud waard. Je zorgt als gezin voor het eerste levensjaar voor de pup. Je leert de jonge hond de basiscommando’s, zorgt dat hij socialiseert en kennis maakt met alles wat hij later bij zijn gehandicapte baas ook tegenkomt. Denk aan reizen met het openbaar vervoer, omgaan met andere dieren, kinderen en drukke gelegenheden zoals een station.

Na dit eerste intensieve jaar gaat de jonge hond naar school en kan hij beginnen aan zijn opleiding tot blindengeleidehond of assistentiehond voor mensen in een rolstoel, autismegeleidehond voor jonge kinderen met autisme of buddyhond voor mensen met PTSS.

Jaarlijks worden er ongeveer 200 pups geboren bij de KNGF Geleidehonden. De honden van KNGF Geleidehonden beginnen niet zomaar aan hun opleiding tot geleidehond. Zij komen pas naar de geleidehondenschool in Amstelveen nadat zij hun basisopvoeding bij een puppypleeggezin hebben gehad. Ervaring met het opvoeden van jonge honden is niet noodzakelijk, liefde voor honden natuurlijk wel.

Wil je meer informatie over puppypleeggezinnen? Dan kun je terecht op: https://www.geleidehond.nl/pleegpup