Raat: ‘Burgemeester moet in eigen gemeente wonen’

Moet een burgemeester in gemeente wonen waar hij of zij werkt? Het lijkt een retorische vraag maar dat is het blijkbaar niet. Zo heeft burgemeester Anton van Aert van Best aangekondigd dat hij afziet van een tweede ambtstermijn omdat hij liever in Boxtel dan in Best woont. Wethouder Herbert Raat kan zich daar niet in vinden”” Het burgemeesterschap is een ambt, geen baantje. Dat ben je 24 uur per dag,” schrijft hij op Facebook naar aanleiding van nationale berichtgeving.

“Het kan niet zo kan zijn dat iemand om 18:00 uur met de dienstauto weer vertrekt. Een burgemeester die spreekt over “Wij Amstelveners”, maar zelf bijvoorbeeld in Aerdenhout woont is ongeloofwaardig,” besluit Raat die vindt dat wonen in de gemeente voor meer plekken in het openbaar bestuur moet gelden..