School gaf ‘malafide aannemer’ opdracht voor verbouwing

Florencius, eigenaar van de witte school aan de Savorin Lohmanlaan, betuigt grote spijt over de ontstane situatie. Onlangs bleek dat de werkzaamheden aan het monumentale pand dusdanig groot waren dat er een vergunning aangevraagd had moeten worden. De aanvraag van dit document had door de aannemer moeten worden gedaan, zegt de heer P. van Kranenburg, bestuurder van Florencius, in een brief aan de gemeente.

De private school Florencius heeft het plan opgevat om met ingang van dit jaar ook een internationale afdeling op te zetten. Om hiervoor ruimte te creëren had men de eerste verdieping van het pand in gedachten. Hiervoor werd een projectbureau in de arm genomen die de opdracht later uitbesteedde aan een aannemer. “Toen in de vakantie bleek dat de slopers het hele dak hadden weggehaald, sloeg de paniek toe,” aldus Van Kranenburg in de brief. Op hetzelfde moment werd hij  in zijn vakantie gebeld door een stukadoor uit Amstelveen die aangaf dat de in arm genomen aannemer een oplichter was.

Van Kranenburg: ” Vervolgens hebben wij direct contact gezocht met About Projects. Er is besloten om alles stop te zetten, waarna ik op maandag 14 augustus jl. contact met de gemeente Amstelveen heb gezocht om te overleggen hoe verder te gaan. Vervolgens kregen wij deze week het aangetekende schrijven en heb ik zo snel mogelijk een afspraak gemaakt met de afdeling Veiligheid, Vergunning en Handhaving.”

Nu de bouw is stopgezet, kunnen de kinderen niet meer genieten van onderwijs in het pand aan de Savorin Lohmanlaan. De gemeente heeft nu een ruimte toegewezen aan de Schweitzerlaan in Westwijk. Florencius heeft aangegeven alle komende bouwactiviteiten conform de wet- en regelgeving op te pakken.

“Het feit dat ons pand zwaar beschadigd is, de financiële gevolgen groot zijn en wij bedrogen zijn door een malafide aannemer, is niet alleen voor ons, maar ook voor onze kinderen, ouders en schoolteam een enorm drama. Daarnaast beseffen we dat het vertrouwen van b&w nu ook bijzonder geschaad is door de wijze waarop de aannemer de vergunningsprocedure heeft aangepakt. Met betrekking tot ons pand zullen wij helemaal opnieuw moeten starten. Er is ons alles aan gelegen om het vertrouwen van de gemeente te herstellen,” aldus Van Kranenburg.