Verdacht trio aangehouden in Westwijk

Wederom een succes in Westwijk voor de politie. Een oplettende buurtbewoner zag dat er mannen een auto parkeerden en de wijk inliepen. Ze toonden interesse in de woningen. De melder zette dit in de Whatsappgroep van de wijk en belde direct de politie.

Deze kwamen ter plaatse en troffen de auto aan met de bestuurder. In de auto werden vervolgens inbrekerswerktuigen aangetroffen, waarop de bestuurder kon worden aangehouden. In de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Amstelveen is het namelijk verboden om inbrekerswerktuigen te vervoeren. Daarnaast werden er in de auto diverse sieraden aangetroffen. Er wordt nu onderzocht waar deze vandaan komen.

Als klap op de vuurpijl werden twee mannen op straat aangetroffen die volgens de getuige uit de auto kwamen. Deze mannen konden zich niet legitimeren, daarom zijn ook deze mannen werden aangehouden.

Achteraf bleek dat de politie afgelopen week meerdere meldingen van ‘verdachte situatie’ heeft gekregen, waar deze auto bij betrokken was. De politie Amstelveen geeft aan blij te zijn met de aanhoudingen. “Het lijkt erop dat we gezamenlijk een inbraak hebben kunnen voorkomen.”

Foto: Facebookpagina Politie Amstelveen