Veel activiteiten in de Week van de Alfabetisering

De Stichting Lezen & Schrijven houdt van 4 tot en met 10 september weer de Week van de Alfabetisering. Het Taalhuis Amstelland doet in samenwerking met de Bibliotheek Amstelland en gemeente Amstelveen & Aalsmeer ook mee en organiseren verschillende activiteiten om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor laaggeletterdheid.

In Nederland zijn 2,5 miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Deze mensen lopen tegen veel problemen aan zoals solliciteren, geldzaken bijhouden, of het lezen van een bijsluiter. Letters en cijfers zijn overal, dus het probleem ook. Helaas weten te weinig mensen in Nederland van dit probleem af. En hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer eraan gedaan kan worden.

Het Taalhuis Amstelland heeft het hele jaar door activiteiten om deze mensen te helpen en begeleiden waar nodig.

Programma Amstelveen & Aalsmeer

Dinsdag 5 september, 15.30 – 17.00 uur, Bibliotheek Stadsplein
• Opening Taalcafé door wethouder Maaike Veeningen (Amstelveen); na de eerste succesvolle maanden van het Taalcafé in Aalsmeer zal dit initiatief ook in de bibliotheek Amstelveen Stadsplein van start gaan. Laaggeletterde en anderstalige Nederlanders kunnen hier binnenlopen om laagdrempelig beter de Nederlandse taal te leren.

Donderdag 7 september, 16.00 – 17.30 uur, Gemeentehuis Amstelveen
• Opening Taalpunt Werkplein Gemeentehuis, door wethouder Maaike Veeningen; naast de Taalpunten in de bibliotheek Aalsmeer en de Buurtkamer KKP opent ook bij het Werkplein in het Gemeentehuis Amstelveen een Taalpunt haar deuren.

Vrijdag 8 september 9.00 uur, taalklas OBS De Hoeksteen, Aalsmeer
• In het kader van het belang van voorlezen. Wethouder Gertjan van der Hoeven (Aalsmeer) leest voor aan een groepje kinderen uit de taalklas, samen met hun ouders.

Zondag 10 september, 13.00 – 14.00 uur, Bibliotheek Stadsplein
• Marieke Smithuis leest voor aan kinderen van De Taalvijver, met de ouders. Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar weer voorgelezen aan kinderen die deelnemen aan het project De Taalvijver. Alle kinderen zijn welkom! Georganiseerd door Stichting Wereldbuur en De Lions Mingle.

Lijkt het je leuk om taalvrijwilliger te worden? Kom dan langs bij het Taalhuis in de bibliotheek op het Stadsplein en bespreek de mogelijkheden. Voor meer informatie en vragen kun je terecht bij Floor van der Heijden, 0610763077 of via de email: taalhuis@debibliotheekamstelland.nl