Wethouder gaat dagdeel meelopen in geplaagd Nieuw-Vredeveld

Wethouder Raat gaat op 4 oktober een dagdeel meelopen met het personeel van Nieuw-Vredeveld. De Raad van Bestuur van het overkoepelende Brentano hoopt dat hij dan met eigen ogen kan zien hoe de zorgverlening er nu voorstaat.

Begin maart 2017 maakte de wethouder zich openlijk zorgen over de staat van de verzorging in Nieuw Vredeveld. Bij hem waren diverse klachten binnengekomen. Hij riep zelfs dat de situatie onacceptabel was na een bezoek.

Brentano erkende de achterstanden maar in juli liet de wethouder weten dat de oplossingen wat hem betreft niet snel genoeg gingen. Hij maakte dit ook kenbaar aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Deze liet weten  dat Nieuw-Vredeveld al aandacht had en dat er geen extra onderzoek zal plaatsvinden.