Zorgen omwonenden rond komst Internationale school Amity

Nu er concreet zicht is op de vestiging van de internationale school Amity in het oude Van Leer-gebouw aan de Amsterdamseweg, zijn er bij omwonenden zorgen ontstaan over onder meer verkeersdrukte en parkeren, dit meldt het Amstelveens Nieuwsblad. De gemeente Amstelveen kan zich de vragen en zorgen voorstellen en gaat daarom graag met hen in gesprek.

De komst van Amity is belangrijk voor de economie van Amstelveen en regio Amsterdam. Dat stelt wethouder Maaike Veeningen (Economische zaken en Onderwijs). “Al langere tijd is er te weinig internationaal onderwijs beschikbaar in de regio. De aanwezige internationale scholen hebben flinke wachtrijen en buitenlandse bedrijven gaven aan af te zien van vestiging in de regio vanwege het gebrek aan onderwijsplaatsen. Uitbreiding van internationaal onderwijs is daarom erg belangrijk voor de versterking van de economische positie,” aldus Veeningen.

De wethouder wijst erop dat er een ingewikkeld traject vooraf gaat aan de vestiging van een dergelijke school. De onderhandelingen vinden voor een groot deel plaats tussen private partijen, waar de gemeente niet bij betrokken is. In het geval van Amity was sprake van langdurige onderhandelingen, waardoor de definitieve komst van de school op de huidige locatie pas laat bekend werd en omwonenden pas in een vrij laat stadium van de plannen hoorden. De bewoners zijn per brief geïnformeerd over de stand van zaken.