Amstelveen populairste woonplaats onder Amsterdammers

Amstelveen behoort tot de populairste gemeente waar Amsterdammers naartoe trekken. Ieder jaar verhuizen bijna drieduizend Amsterdammers naar Amstelveen, dat blijkt uit cijfers van het CBS en het RTL Nieuws.

De overige gemeenten die populair zijn onder Amsterdammers zijn Zaanstad, Almere en Haarlemmermeer. De reden hiervoor is volgens RTL Nieuws: ‘Als je je ware liefde ontmoet, blijken die veertig vierkante meter toch opeens behoorlijk krap.’ Randgemeentes zoals Amstelveen zijn vaak goedkoper en ruimer voor eventuele gezinsuitbreiding.

Daarnaast verlaten jaarlijks ongeveer tweeduizend Amstelveners, om zich in Amsterdam te vestigen. Dit maakt Amsterdam de populairste stad onder Amstelveners om te wonen. Toch verhuizen er meer Amsterdammers náár Amstelveen (zo’n duizend mensen), dan andersom.