Amstelveense senioren weer terug in de collegebanken

In het Zonnehuis Amstelveen ging een groep senioren vorige week weer terug naar de collegebanken. Voor vier weken volgen ze een collegereeks Politicologie, gegeven door student-docent Thom. Een uur lang worden de senioren in het Zonnehuis Amstelveen uitgedaagd met vraagstukken over de symboliek in de Haagse architectuur.

“Ik vind het leuk dat ik een uur per week mag aanschuiven. Ik heb mij altijd al geïnteresseerd in de politiek, en zo word ik op mijn oude dag weer een beetje wijzer”, aldus een van de enthousiaste deelnemers. Een tweede deelnemer vult aan: “Ik heb jarenlang in Den Haag gewoond, maar wat ik nu heb gehoord, wist ik niet”

De colleges worden georganiseerd door Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Op landelijk niveau zetten zij studenten in om interactieve colleges aan senioren te geven. Sinds de oprichting in 2014 hebben al meer dan 2500 leergierige senioren de colleges gevolgd.