Veel Amstelveense verenigingen deelnemer Grote Club Actie

De Grote Clubactie gaat dit jaar van start op zaterdag 16 september. Leden van verenigingen uit Amstelveen gaan langs de deuren om loten te verkopen. Ze doen mee aan de jaarlijkse actie om de clubkas te vullen. Clubs gebruiken de opbrengsten vooral voor materiaal, activiteiten, de huur van een accommodatie en begeleiding. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.

Veel verenigingen in Nederland zijn afhankelijk van sponsoring en andere initiatieven voor extra financiële middelen. Er is geld nodig om te kunnen groeien en goede faciliteiten aan leden te kunnen bieden. De Grote Clubactie speelt hierin een grote rol. Pierre Claessens bedacht 45 jaar geleden de Grote Clubactie. Ter ere van dit mooie jubileum is het Pierre magazine uitgebracht. In dit jubileummagazine gaat de directeur van de Grote Clubactie, Frank Molkenboer, in gesprek met de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Edith Schippers, over het belang van het verenigingsleven en de Grote Clubactie.

Frank Molkenboer: “Vele vrijwilligers en leden zetten zich in om extra geld in te zamelen voor hun vereniging. De betrokkenheid tussen de club en haar leden is enorm groot mede dankzij de Grote Clubactie. Samenwerking is hierbij het sleutelwoord. Vaak zijn de leden nog jong. Zij hebben een intrinsieke motivatie nodig om op pad te gaan voor hun club. Koppel er een beloning aan en kinderen worden enthousiast. Wij zeggen niet voor niets: “Jong geleerd is oud ook nog doen”. Jonge leden van nu krijgen later misschien een functie in een commissie of bestuur van een club.”

Minister Schippers beaamt dit: “Verenigingen horen bij Nederland, zij zijn het cement van de samenleving. Jong en oud ontmoeten elkaar en komen hierdoor met elkaar in contact. De sociale cohesie versterkt enorm door een actieve inzet van leden. Nederlandse verenigingen zijn daar kenmerkend en uniek in.”

Dit jaar doen in Amstelveen de volgende clubs mee:
– Volleybal Vereniging AMVJ-Martinus
– Keizer Karelgroep
– Korfbalvereniging Amstelveen
– V.V. Sporting Martinus
– T.V. O.D.I.N.
– Rkavic
– Van Zijderveld
– Ouderkerker Zwem- en Poloclub De Snippen
– RODA’23
– Turnvereniging Fit
– HV Myra
– Amstelveen Heemraad
– BV Martinus Amstelveen
– MHC Amstelveen
– T.T.V. Amstelveen
– Millenium BC Amstelveen
– Schermvereniging Tréville
– Drakenbootvereniging Concrete Dragons
– BeTeR Judo
– i-Turn