Amstelvener verdacht van betrokkenheid moord Zaandamse (53)

De politie heeft maandag en dinsdag drie verdachten, waaronder een Amstelveense man, aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid op de moord van Pauline Mol. Zij werd 26 maart 2017 op 53-jarige leeftijd dood in haar woning in Zaandam aangetroffen.

De politie stelde al vrij snel vast dat het slachtoffer door geweld om het leven was gebracht, maar de aanleiding voor de moord was volstrekt onduidelijk. De vrouw had geen conflicten, ze was niet vermogend en er waren geen braaksporen gevonden. Het tv-programma Opsporing Verzocht zond daarom eind juni een reconstructie uit voor nieuwe aanknopingspunten om zo de mogelijke daders te vinden. De uitzending leverde vijftien nieuwe tips op.

De verdachten die zijn opgepakt zijn een 38-jarige man uit Zaandam, een 31-jarige dakloze man en dus een 34-jarige man uit Amstelveen. De politie laat weten dat deze verdachten boven water kwamen na uitgebreid technisch en tactisch onderzoek. Hoe precies, is niet duidelijk.

Op 8 september worden de verdachten voorgeleid en mogen totdat ze voor de rechter-commissaris verschijnen alleen contact hebben met hun advocaat.

Foto: Inter Visual Studio