Bovenkerkse Aisha gouden buur van Nederland 2017

De 45-jarige Aisha Mittendorff is verkozen tot Gouden Buur van Nederland 2017. Buurtapp Nextdoor ontving honderden nominaties voor de prijs in aanloop naar Nationale Burendag die afgelopen zaterdag werd gehouden. Voormalig wethouder van Amstelveen, Jacqueline Koops, nomineerde Aisha voor de prijs. ‘Door Aisha voelt Amstelveen aan als een dorp’.

“Ik kan mij geen betere buurvrouw wensen”, vertelt Jacqueline. “Begin dit jaar bleek mijn man ernstig ziek. In de zes weken tussen de diagnose en zijn overlijden, stond Aisha altijd voor mij en mijn jonge kinderen van 3 en 6 jaar klaar. Ze had de sleutel van ons huis zodat ik gelijk in de auto kon stappen als ik midden in de nacht naar het hospice moest. Aisha zou dan bij ons op de bank gaan slapen om op de kinderen te passen.”

Voor Jacqueline is het duidelijk. “Ik ben jarenlang wethouder geweest van Amstelveen: ik ken de stad goed en het is een plek waar mensen erg op zichzelf zijn, maar door Aisha voelt het aan als een dorp.” Daarom verdient Aisha deze prijs, aldus de buurvrouw.