‘Burgemeester kocht geen lingerie in eigen gemeente’

De burgemeester van Amstelveen Mirjam van ’t Veld neemt donderdag officieel afscheid van onze gemeente. Afgelopen nacht nam Van ’t Veld plaats naast NPO2-dj Evelien de Bruijn bij het WNL-programma ’t Wordt nu laat. Het werd een prettig gesprek waarin onze ‘burgermoeder’ met enkele opvallende ontboezemingen kwam.

Vanaf het moment dat Van ’t Veld burgemeester werd, ontdekte zij al snel dat je door iedereen wordt gevolgd. Op één van de eerste dagen van haar burgemeesterschap in Maarsen kocht ze een fietspomp bij de Hema en dat kreeg ze bij enkele afspraken later die dag meerdere keren te horen. ‘Your life has changed’, realiseerde de burgemeester zich.

Een fietspomp en alledaagse boodschappen bleef de burgemeester gewoon kopen in de gemeente waar zij de ambtsketen droeg, maar voor andere zaken zocht ze het liever een eindje verderop. “Lingerie,” vertrouwde Van ’t Veld De Bruijn toe. “Anders hoor ik de hele dag terug welke kleur lingerie ik heb gekocht.”

In de rubriek tien vliegensvlugge vragen liet Van ’t Veld weten dat Geert Wilders de Nederlandse politicus is die het verst van haar afstaat terwijl ze  Anke Bruins Slot als beste politicus betitelt. Daarnaast voelt Van ’t Veld zich met haar 47 jaar te oud voor een discotheek en zou ze op de VVD stemmen als ze geen CDA’er was geweest.

De complete uitzending van ‘t Wordt nu laat is HIER terug te luisteren. Dat is geen straf omdat de muzieksmaak van de afzwaaiende burgemeester volgens de redactie van RTVA bijzonder fijn is.