Derksen en de Pioniers van de Nederpop wederom in Amstelveen

Afgelopen theaterseizoenen gooide ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’ hoge ogen bij publiek en pers. Ook in Amstelveen was het een heerlijke avond. De voorstelling is voor het overwegend oudere publiek een feest der herkenning en voor wie de jaren zestig niet heeft meegemaakt, een ware eye-opener. Dit najaar gaan Derksen en de Pioniers verder langs de Nederlandse theaters waaronder wederom Schouwburg Amstelveen.

Samen met de Haagse band ‘The Clarks’ en de zangers van ‘The Golden Earrings’, ‘The Shoes’, ‘Johnny Kendall and the Heralds’ en ‘The Motions’ (Rudy Bennett uit Amstelveen) zoekt Johan nog eenmaal de oude fans op in het theater. “Deze artiesten hebben de basis gelegd voor de hedendaagse muziekscene”, aldus Derksen. “Bezoekers zien populaire artiesten van veertig, vijftig jaar geleden optreden. Dat zorgt voor een emotionele avond. De muziek doet terugdenken aan eerste liefdes, bijzondere dansavonden en het gevoel van een eeuwige jeugd. Zwaarmoedig is het niet, vrolijk wel.”

De theatervoorstelling ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’ is zaterdag 14 oktober te zien in Schouwburg Amstelveen. Voor en na de voorstelling stelt Museum Rockart een expositie op, bestaande uit bijzondere affiches, gitaren, cd’s, lp’s en boeken uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden.

Kaarten zijn te koop via www.pioniersvandenederpop.nl of via www.schouwburgamstelveen.nl.