Dertig maanden cel geëist na dodelijk ongeval Oosteinderweg

De officier van justitie heeft dertig maanden onvoorwaardelijke celstraf en vijf jaar rijontzegging geëist tegen de verdachte die twee jaar geleden Tom van Tol op de Oosteinderweg in Aalsmeer doodreed. De nicht van Van Tol raakte hierbij zwaargewond. Tom en zijn nichtje werden in 2015 aangereden door de verdachte nadat ze bij de feestweek in Aalsmeer hadden bezocht. De verdachte bleek teveel gedronken te hebben. Daarnaast reed hij ook nog eens te hard.

Volgens de officier valt de verdachte veel te verwijten. “Met uw handelen heeft u een jong leven weggenomen en een jong leven zwaar verwond.”

In emotionele verklaringen vertelden nabestaanden van Tom vanmorgen hoe het ongeluk hun leven nog altijd beïnvloedt. Ze lieten ook hun boosheid naar de verdachte toe zien. De verdachte las een korte verklaring voor aan de nabestaanden. Hij heeft daarbij zijn spijt betuigd.

De uitspraak is op 29 september.