Dertig maanden gevangenis voor man die Tom (23) doodreed

De man die in september 2015 de 23-jarige Tom van Tol doodreed in Aalsmeer heeft dertig maanden gevangenisstraf gekregen. Ook krijgt hij een rijontzegging van vijf jaar. De uitspraak vond gisteren plaats.

Het ongeluk gebeurde in september 2015 op de Oosteinderweg. Tom en zijn halfzusje Mascha (18) kwamen rond half 3 ’s nachts terug van de Feestweek in Aalsmeer toen ze werden werden geraakt door een auto. De chauffeur, een 44-jarige man uit Rijsenhout, bleek twee maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Tom was op slag dood, zijn halfzusje werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Bij de inhoudelijke behandeling van de zaak op 7 september jongstleden deden nabestaanden een emotioneel betoog. Bij de uitspraak gisteren achtte de rechter de man niet schuldig aan doodslag of poging tot doodslag, wel aan roekeloosheid. Naast de celstraf van dertig maanden heeft hij ook een rijontzegging van vijf jaar gekregen.

Foto: NH Nieuws