Diwalifestival 7 oktober op het Stadshart

Het Stadsplein in Amstelveen verandert zaterdag 7 oktober weer in Indiase sferen voor het Diwalifestival. Voor de negende keer vindt het feest van de lichtjes plaats in Amstelveen. Vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom op het Stadsplein. Om 19.00 uur wordt het feest afgesloten met een vuurwerkshow.

Het Indiase culturele evenement staat in het teken van muziek, dans en de Indiase keuken. Bezoekers krijgen een inkijk in de rijke Indiase cultuur. Bezoekers kunnen genieten van een speciale markt met diverse Indiase producten, zoals sieraden, lekkernijen tot aan vakanties. Voor de kleintjes is er een aparte knutsel- en schminkhoek. Zoals altijd zijn de bekende Indiase restaurants goed vertegenwoordigd met traditionele regionale Indiase gerechten. Het evenement is een internationale ervaring in Amstelveen dat jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers trekt.

Wethouder Economische Zaken Maaike Veeningen: “Dit bijzondere lichtjesfeest is voor iedereen een mooie manier om kennis te maken met de Indiase cultuur. Muziek, dans en natuurlijk het overheerlijke eten. Het toont de bijzondere band tussen Amstelveen en India en de Indiërs.”

Het Diwali festival is gratis te bezoeken. Het volledige programma is te vinden via www.diwalifestival.nl