Echtlijkend nep-wapen in sloot Zijdelweg Uithoorn

De politie kreeg dinsdagmiddag een melding dat een voorbijganger een mogelijk vuurwapen zag liggen in een sloot aan de Zijdelweg in Uithoorn. Hierop is de politie ter plaatse gegaan. Ook zij constateerden dat het mogelijk om een vuurwapen ging. Dit meldt politie Aalsmeer Uithoorn op facebook.

Om het wapen op een deskundige en veilige manier uit het water te halen is gebruik gemaakt van een vuurwapendeskundige van de politie. Op die manier gaan eventuele sporen ook niet verloren. Nadat het vuurwapen veilig gesteld was kon worden vastgesteld dat het om een nepwapen ging.

Op de foto’s die politie Aalsmeer Uithoorn op facebook er bij geplaatst heeft is te zien dat een nepvuurwapen op enige afstand niet te onderscheiden valt van een echt vuurwapen. Als waarschuwing zetten zij in hun bericht dat dit soort wapens niet voor de grap of als speelgoed meegenomen moeten worden de straat op. Dat geldt zowel voor nep vuurwapens maar ook voor speelgoedmessen.

Foto: Politie Aalsmeer Uithoorn