Eerste paal geslagen voor hypermoderne ‘Beweegbox’ en turnhal

Op donderdag 28 september was de officiële start van de bouw van de eerste Beweegbox van Nederland in combinatie met een turnhal. Amstelveen heeft deze eer. De Beweegbox vervangt de traditionele gymzaal. Naast de box komt een hal met een vaste turnopstelling. Beide hallen worden aangebouwd aan de Ben Goudsmithal. Gymnastiek Unie, Beweegbox,

BBA-wethouder Peter Bot (Sport): “Het oorspronkelijke plan bestond aanvankelijk uit een turnhal en een gymzaal. Via het Sportbedrijf kreeg ik het alternatieve en innovatieve plan van een nieuw concept voor bewegen voorgelegd. Gymzalen bouwen we tot nu toe traditioneel met standaard sportinventaris voor het onderwijs. De Beweegbox is de gymzaal van de toekomst. De box is onder andere uitgerust met interactieve wandprojectie, theatertechniek, een klimwand en een freerun parcours. Ik ben heel trots dat de eerste gymzaal nieuwe stijl in Amstelveen komt voor zowel scholen als Amstelveners en onze turnverenigingen straks kunnen genieten van een turnhal met vaste turnfaciliteiten.”

Peter Verdaasdonk (Sportbedrijf Amstelveen): “Prachtig hoe goede samenwerking en daadkracht meer deelname aan sporten en vernieuwing in sporten tot stand brengen. De start van de bouw van deze Turnhal en Beweegbox is hier een perfect voorbeeld van.”

Ook Berry ten Pas van De Beweegbox is blij dat de gemeente Amstelveen het nieuwe beweegconcept omarmt en de eerste Beweegbox gaat bouwen. Ten Pas: “Er zijn veel gemeenten, onderwijsinstellingen en sportbedrijven enthousiast over de Beweegbox. Amstelveen is de eerste die de stap durft te zetten om de oude gymzaal los te laten en voor een modern alternatief te kiezen. Doordat zij deze stap durven zetten zullen velen volgen. Een cruciale stap om tot betere gymzalen in Nederland te komen”.