Geef blinden en slechtzienden vrije doorgang

Looproutes voor blinden en slechtzienden worden door middel van markeringen als blindensporen en zogenaamde geleidetegels aangegeven. Het is belangrijk dat deze looproutes niet worden geblokkeerd.

De gemeente Amstelveen ontvangt regelmatig klachten hierover van visueel gehandicapten. Ook de handhavers van de gemeente constateren regelmatig dat het voorkomt dat er voorwerpen op een blindenspoor geplaatst zijn. Wanneer het gaat om reclameborden en uitgestalde koopwaar, zullen handhavers het obstakel verwijderen en contact opnemen met de ondernemers in het betreffende winkelcentrum. Ook roept de gemeente Amstelveen haar inwoners op om geen fietsen en andere obstakels op een blindenspoor te zetten.

Het is van groot belang dat ook de inwoners met een visuele beperking veilig en zo goed mogelijk aan de Amstelveense samenleving kunnen blijven deelnemen.