Gratis halen en brengen op Schiphol verdwijnt

Het gratis ophalen en wegbrengen tegenover de aankomsthal op Schiphol is vanaf morgen voorbij. In de parkeergarage P1 kon je voorheen je auto kosteloos een kwartiertje kwijt, maar door de bouw van een nieuwe terminal gooit Schiphol de inrichting van parkeerplekken op de schop. 

Om plaats te maken voor de nieuw te bouwen terminal, zal parkeergarage P2 binnenkort worden gesloopt. De parkeerplekken uit deze garage komen deels terug in P1, maar daardoor verdwijnt de gratis parkeermogelijkheid. 11 minuten parkeren kost daar voortaan één euro, daardoor een uurtje al snel oploopt tot €5,50.

De Kiss-en-Ride plek even verderop blijft overigens wel bestaan. De wijzigingen gaan deze zondag al in.

Bezoekers die met de auto komen zullen dus rekening moeten houden met de nodige veranderingen en hogere parkeerkosten. Schiphol zal in de beginperiode extra verkeersbegeleiders en parkeerassistenten inzetten.  Meer informatie over de wijzigingen staat op de website van Schiphol.

Foto: Schiphol