Kindercampus King start schooljaar ‘groen’ met Wecycle-inzamelactie

Openbare basisschool Kindercampus King begint het schooljaar ‘groen’ met een duurzame inzamelingsactie in samenwerking met Wecycle. De leerlingen zamelen van september tot en met half november kleine elektrische apparaten die recyclebaar zijn en daarmee goed voor het milieu. Daarnaast draagt de school ook bij aan het goede doel stichting Jarige Job.

Tijdens de actieperiode worden alle leerlingen en hun ouders aangemoedigd om zoveel mogelijk (oude) kleine elektrische apparaten in te leveren. De apparaten worden opgehaald door Wecycle en zorgt ervoor dat ze op een duurzame manier worden gerecycled. De inzamelingsactie heeft dan ook een educatief karakter: de leerlingen leren door middel van een schoolkrant het nut van recyclen en het hergebruik van materialen. “Scholen zijn voor ons een belangrijke doelgroep,” vertelt Jan Vlak, directeur van Wecycle. “Jong geleerd is oud gedaan, daarom vinden we het van belang om kinderen al jong iets te leren over het nut van afvalscheiding en van recycling.”

Maar liefst 209 basisscholen verspreid over heel Nederland doen mee. De scholen hebben zelf ook profijt van de inzamelactie: als ze 75 kleine apparaten inzamelen, krijgen ze een beloning in de vorm van een boekenpakket of een digitale camera voor de klas en een Wecycle Recycle Certificaat voor de school.

Daarnaast doneert Wecycle voor elke deelnemende school een verjaardagspakket aan stichting Jarige Job. Deze stichting zorgt ervoor dat ook kinderen uit minder bedeelde gezinnen hun verjaardag kunnen vieren met cadeautjes en traktaties.

De Wecycle inzamelactie op scholen loopt van 4 september tot en met 17 november.