Kruiskerk zet kerkbanken buiten in de week tegen eenzaamheid

In de Week tegen eenzaamheid, vanaf 24 september, nodigen kerken in Amsterdam en Amstelveen hun buren uit om koffie of thee te komen drinken. In Amstelveen doet de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a mee en zet na de zondagse viering vanaf 11.15 uur haar kerkbanken buiten op de stoep of in het park.

Het idee is ontstaan in samenwerking met het Bankjescollectief.nl. Deze organisatie organiseert regelmatig bankjesdagen over heel de wereld. De stoep vormt dé perfecte ontmoetingsruimte, aldus deze organisatie. Op de stoep kom je iedereen tegen: van roddeltantes tot buurtjochies, van vluchtelingen tot yuppen en expats tot gezellige oma’s. “Door jouw bankje open te stellen ontstaan (nieuwe) ontmoetingen tussen jou en buurtgenoten met verschillende achtergronden makkelijker,” aldus de organisatie.