Kwakelse Minoek van Serveen bij laatste vijf koffermeisjes

De afgelopen periode heeft voor Minoek van Serveen (19) in het teken gestaan van de zoektocht naar een nieuw koffermeisje voor het Postcode Loterij Miljoenenjacht kofferspel. De van oorsprong Amstelveense jongedame ging via social media de strijd aan met 167 andere meiden die ook graag het nieuwe koffermeisje willen worden.

“Toen ik de facebookoproep zag heb ik meteen een filmpje gemaakt en mij ingeschreven. De meiden in de top 26 hadden veel meer stemmen, dus ik heb al mijn vrienden opgeroepen om te stemmen. De laatste dagen waren erg lastig om in de top 26 te komen en te blijven. Daarom ben ik naar het winkelcentrum gegaan om mensen aan te spreken en te vragen of ze wilde stemmen, daardoor heb ik het gered!’ vertelt Minoek, die op de foto met koffertje 22 staat, aan RTVA.

Na de stemronde via social media heeft de top26 zichzelf moeten presenteren voor een jury tijdens een selectiedag in Amsterdam. De jury bestaande uit Lucia Marthas (oprichtster van Dansacademie Lucia Marthas), Zoey Ivory (voormalig Koffermeisje en huidig Miss Nederland) en stylist Fred van Leer selecteerden de vijf beste dames, waaronder Minoek.

De vijf finalisten gaan dit najaar ieder afzonderlijk een aflevering meedraaien als koffermeisje tijdens een aflevering van Postcodeloterij Miljoenenjacht. De aflevering waarin Minoek te zien is zal worden uitgezonden op 17 september. Minoek: “Ik ben toch wel een beetje nerveus voor de uitzending, maar heb er heel veel zin in!’

Na de laatste uitzending op 8 oktober kan het publiek weer stemmen op zijn of haar favoriet. De winnares wordt half oktober bekendgemaakt waarna zij in het voorjaar van 2018 terug te zien gaat zijn bij Postcode Loterij Miljoenenjacht.

Foto: Postcode Loterij