Legendarische reggaepioniers Culture in P60

100% ZEN en P60 pakken op vrijdag 20 oktober uit met een reggae-avond. Culture kan gezien worden als een ware pionier in het roots reggaegenre en werd door New York Times-journalist Milo Miles eerder al ‘de leidende exponent van conscious reggae’ genoemd. Op deze avond wordt het veertigjarig jubileum van ‘Two Sevens Clash’ gevierd.

Begonnen in de -voor reggae- gouden jaren ’70 en sindsdien doorlopend geroemd. ‘Two Sevens Clash’ was de eerste kennismaking met het mythische trio en werd in ’77 direct onderscheiden met ‘Reggae Album of the Year’. Met de daaropvolgende albums ‘Nuff Crisis’, ‘Cumbolo’ en ‘Wings of a Dove’ werd het roots reggae genre vervolgens definitief op de kaart gezet.

De band moet het helaas al enige tijd zonder de originele vocalist Joseph Hill doen, die in augustus 2006 overleed. De charismatische zanger, die meer dan drie decennia lang de frontman van de band was, wordt nu vervangen door zijn zoon Kenyatta, die deze rol moeiteloos overneemt.

Solide roots reggae, gebracht met eerlijke en emotionele teksten, puurheid, eenvoud en rechtvaardigheid zijn dan ook de onderwerpen die (de teksten van) Culture definiëren. De eer van conscious roots reggae wordt hoog gehouden wanneer het 40-jarig jubileum van ‘Two Sevens Clash’ gevierd wordt.

In de voorverkoop kosten kaarten €18,00. Aan de deur van P60 kosten ze €20,00.

De zaal gaat open om 20.00 uur, het concert begint om 20.30 uur.