Nationale Sportweek in wijk Bankras

In de wijk Bankras is van 9 tot en met 17 september de Nationale Sportweek. Er kan dan kennis gemaakt worden met allerlei beweegaanbod.

Zo start op woensdag 13 september een wekelijkse buurtbootcamp voor volwassenen. Wil je meer bewegen en ben je graag buiten? Aangepast aan jouw mogelijkheden gaat er in circuitvorm gewerkt worden aan conditie, kracht, balans en coördinatie. Locatie voor deze buurtbootcamp: het basketbalveldje aan Den Bloeyenden Wijngaerdt. Op 13 september gratis, daarna € 1,50 per keer.

Verder kun je in deze week gratis kennismaken met het volgende beweegaanbod van Vita-Amstelland voor volwassenen in wijkcentrum Alleman: Latin dance fitness (maandag van 20.00 tot 21.00 uur), countryline dance (maandag van 10.30 tot 12.00 uur), yoga 55+ (woensdag van 10.30 tot 11.30 uur), Hatha yoga (dinsdag van 19.45 tot 20.45 uur en daarna van 21.00 tot 22.00 uur) en meer bewegen voor ouderen (dinsdag van 09.15 tot 10.15 uur en van 10.30 tot 11.30 uur)

Afgelopen week is de nieuwe beweegrichtlijn wetenschappelijk getoetst en door de Gezondheidsraad gelanceerd. De richtlijn voor volwassenen en ouderen luidt als volgt:

  • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
  • Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
  • En voorkom veel stilzitten.