Ontslag aangevraagd voor honderd medewerkers Menzies World Cargo Schiphol

Menzies World Cargo heeft ontslag aangevraagd voor ruim honderd medewerkers op Schiphol. De vrachtafhandelaar heeft dit bekend gemaakt aan vakbond FNV. Naast de vaste medewerkers dreigen ook tientallen uitzendkrachten hun baan kwijt te raken. Dit meldt mediapartner NH.

De grootste klant van Menzies, Air Bridge Cargo (ABC), verliest een groot aantal slots (landingsrechten) op Schiphol omdat het niet 80% van haar slots op tijd heeft gevlogen. Hierdoor zal het bedrijf haar grootste klant verliezen en zal er minder werkgelegenheid zijn. Menzies is onlangs ook al een andere grote klant kwijtgeraakt, namelijk Etihad.

Steeds meer vrachtvliegers verliezen hun landingsrechten, volgens vakbond FNV. Zo krijgen bedrijven als Menzies steeds minder vracht te verwerken, waar werknemers het slachtoffer van worden.