Overzichtstentoonstelling Ans Markus in Van der Togt

Museum Jan van der Togt toont van 3 oktober 2017 tot en met 7 januari 2018 een overzicht van het werk van Ans Markus.

Op aangrijpende wijze onderzoekt Markus de schaduwkanten van het leven in onder meer de recente schilderijenseries “verborgen verdriet” en “de pijn van oud”. Ook schilderde zij een reeks jeugdportretten van onder anderen Frida Kahlo en Modigliani, waarmee Markus uiting geeft aan haar bewondering voor door haar gerespecteerde voorgangers. Daarnaast hangt er een ruime selectie vroeger werk zoals de schetsen, tekeningen en kleinere schilderijen, alsook sculpturen in brons en porselein die Markus sinds enige jaren maakt.

Met deze nieuwe kant van haar toch al zo veelzijdige kunstenaarschap treedt zij nu, na een succesvolle tentoonstelling, die bijna 90.000 bezoekers trok in Museum de Fundatie in Zwolle naar buiten.