Poëziecafé begint seizoen met schrijfster Lieke Marsman

Een gesprek met filosofe, dichteres en schrijfster Lieke Marsman is op 28 september het startschot van een nieuw poëzieseizoen bij de Bibliotheek Amstelland en Boekhandel Libris Vensta. Sinds 2015 organiseert de Bibliotheek Amstelland samen met Boekhandel Libris Venstra elke laatste donderdag van de maand een Poëziecafé. Bij deze bijeenkomsten dragen poëzieliefhebbers voor uit eigen werk en/of werk van anderen. Traditiegetrouw start elk jaar het nieuwe seizoen met de komst van een belangrijke hedendaagse dichter bij een Poëziecafé Special. Dit jaar is dus Lieke Marsman te gast.

Filosofe, dichteres en schrijfster Lieke Marsman(‘s-Hertogenbosch, 1990) debuteerde in 2010 met de bundel ‘Wat ik mijzelf graag voorhoud’. Hiermee won zij diverse prijzen, waaronder de C. Buddingh’-prijs, een Nederlandse poëzieprijs, die jaarlijks wordt toegekend aan het beste debuut in de Nederlandstalige poëzie. Dit jaar verraste Lieke Marsman met haar debuut als romanschrijfster. Hoewel ‘Het tegenovergestelde van een mens’ betiteld wordt als roman, onttrekt Marsman zich in dit werk aan stilistische scheidslijnen. Het werk bevat namelijk naast een verhaal, ook prozagedichten en essayachtige beschouwingen.

De interviewer op deze avond wordt op een later tijdstip bekend gemaakt via social media.