Polderkijken vanuit kerktoren Urbanus Nes aan de Amstel

De deuren van de Urbanuskerk in Nes aan de Amstel staan zondag 10 september  -tijdens het Open Monumentenweekend- open voor bezichtiging en kerktorenbeklimming.

Bent u ook altijd langs deze grote monumentale kerk aan de Amstel gereden of gefietst en nog nooit binnen geweest? Dit is uw kans! Het rijksmonument is nog geheel in originele staat en ruim 125 jaar geleden gebouwd door architect Jos Cuypers. De kerk bevat veel bijzondere ongeschonden artdeco-elementen, waaronder unieke tegeltableaus met vele lelies en rozen en kruiswegtableaus.

Het beklimmen van de kerktoren is een unieke en onvergetelijke ervaring vanwege de bijzondere klim naar boven met tot slot het geweldige uitzicht over de polders rondom Nes aan de Amstel. Kerktorenklimmen is niet geschikt voor kinderen onder de 1.20m lengte en alleen mogelijk voor goede klimmers (ladder). Aan te raden is stevig schoeisel te dragen (geen slippers). Voor het kerktoren-klimmen zijn de kosten 2 euro per persoon.