Politie Amstelveen rijdt ruim 81% van spoedmeldingen op tijd

De politie heeft haar reactietijden op spoedmeldingen over de eerste helft van 2017 bekendgemaakt. Gemiddeld genomen is de politie in de eenheid Amsterdam-Amstelland in 84,5% van de spoedmeldingen binnen 15 minuten op locatie aanwezig geweest. In Amstelveen ligt dit percentage op 81.1 procent.

De politie is dag en nacht bereikbaar en doet er alles aan om zo snel als mogelijk ter plaatse te zijn bij spoedmeldingen. Hoe snel zij ter plaatse zijn is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de afstand tot het incident, de bereikbaarheid, drukte op de weg en of er nog andere spoedmeldingen zijn. De politie streeft er naar om in 90% van de gevallen binnen 15 minuten ter plaatse te zijn. Binnen de eenheid Amsterdam-Amstelland lijkt die lat te hoog gelegd te zijn.

In Amstelveen zijn in de eerste helft van dit jaar 883 spoedmeldingen binnen gekomen. In 81,1% van de meldingen was de politie binnen 15 minuten ter plaatse. Dat is in de eerste helft van dit jaar een lichte daling in vergelijking met de 83,4% over geheel 2016.
In Aalsmeer zijn dit jaar 257 spoedmeldingen binnen gekomen. In 80,9% van de meldingen was de politie binnen 15 minuten aanwezig. Dat is een lichte verbetering in vergelijking met 2016. In het gehele vorige jaar waren zij in 79,7% van de meldingen binnen de gestelde tijd ter plaatse.
In de gemeente Uithoorn kwamen 225 spoedmeldingen binnen in de eerste helft van 2017. Daarbij was de politie in 78,8% van de gevallen binnen het kwartier aanwezig, een lichte daling in vergelijking met het gehele vorige jaar, waarin zij in 85,5% van de gevallen binnen een kwartier aanwezig waren.

In de rest van de regio (Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel) kwamen bijna 17.000 meldingen binnen in de eerste helft van dit jaar. In gemiddeld 84,7% van de meldingen was de politie binnen 15 minuten aanwezig, wat een lichte stijging is vergeleken met 83,7% in geheel 2016.