Positieve reacties op gebruik pinbus goede doelen

De Amstelveense fractie van de VVD is enthousiast over de mogelijkheid om tegenwoordig ook met pin te kunnen doneren aan een collectant. De moderne manier van doneren is niet alleen efficiënt, maar ook een stuk veiliger voor de vrijwilligers.

“Door inwoners de mogelijkheid te geven om te pinnen, dragen collectanten een stuk minder contant geld bij zich. Ook hebben mensen steeds minder contant geld bij zich of in huis om te kunnen doneren,” laten raadslid Rob Ellermeijer (woordvoerder Zorg) en burgerraadslid Bas Zwart (woordvoerder ICT) in een persbericht weten. “We zijn verheugd dat Amstelveen behoort tot een van de 56 gemeenten waar de innovatieve collectebus wordt ingezet. Meer dan de helft van alle transacties verloopt tegenwoordig digitaal. Pinnen bij een collectant past dus volledig in het huidige betaalgedrag.”

Eerder kondigden 21 goede doelen aan gezamenlijk te investeren in vijfhonderd collectebussen. KWF Kankerbestrijding is het eerste goede doel dat in Amstelveen gebruik maakt van de pinbus. Doneren kan tot 25 euro contactloos of met pincode. Collectanten kunnen, indien gewenst, via een SMS de bon versturen. Voor degene die toch liever contant doneren, is er nog een vak aan de zijkant van de bus beschikbaar.

Op dit moment zijn er tien pinbussen beschikbaar in Amstelveen. Annemieke Luursema, voorzitter van KWF Kankerbestrijding in Amstelveen, vertelt dat de reacties zeer positief zijn. “Inwoners vinden het een goed initiatief en vinden het zelfs heel leuk om te kunnen pinnen.”