Schouwburg Amstelveen opent seizoen 2017-2018 zondag 1 oktober

Schouwburg Amstelveen opent op zondagochtend 1 oktober theaterseizoen ´17-´18.Wethouder cultuur in Amstelveen, Maaike Veeningen, zal in het bijzijn van genodigden het officiële startsein geven.

Allereerst wordt de foto-expositie schilderijen-zelfportretten 2007-2010 van de Japanse fotografe Kimiko Yoshida geopend. Vervolgens zal de eveneens Japanse Nobuko Takahashi een romantisch pianoconcert verzorgen.

De in Parijs woonachtige fotografe exposeert haar zelfportretten over de hele wereld. Haar werk Painting (Laughing Girl by Vermeer). Self-portrait siert dit jaar de omslag van de brochure van Schouwburg Amstelveen. De foto van de omslag en de foto’s in de foyer maken deel uit van de serie schilderijen-zelfportretten 2007- 2010, met zelfportretten geïnspireerd op schilderijen van o.a. Vermeer, Matisse en Rembrandt. De foto’s zijn tijdens openingstijden van de schouwburg te bezichtigen.

Nobuko Takahashi geeft daarna een romantisch pianoconcert om 11.30 uur in de Kleine Zaal. Pianiste Nobuko Takahashi, geboren in Japan, heeft veel in haar mars én in haar vingers. Ze had al op haar vierde jaar haar eerste pianolessen en speelde als veertienjarige Mozart’s pianoconcert KV 466. Ze studeerde aan de conservatoria van Osaka, Warschau en Utrecht en volgde masterclasses bij prominente pianopedagogen in binnen- en buitenland. Ze nam deel aan tal van concoursen zoals het Chopinconcours in Warschau, het Koningin Elisabethconcours in Brussel en het Lisztconcours in Utrecht. Kenmerkend voor haar optreden zijn haar temperament, expressiviteit, gevoel voor nuance, enorme techniek, aantrekkelijke programma en interactie met het publiek. Haar repertoire bevat vele muziekstijlen, maar haar voorliefde ligt bij de romantici zoals Chopin en Liszt. Op zondagochtend 1 oktober a.s. speelt zij werk van onder meer Schumann, Chopin, Grieg en Dvořák. Verwacht een muzikale reis vol verrassingen met virtuoos en sprankelend pianospel, toegankelijk voor muziekliefhebbers van alle leeftijden.

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen voor Nobuko Takahashi: www.schouwburgamstelveen.nl.