Start bouw energieneutrale woningen terrein KVGO

Maandag 18 september was de officiële start van de bouw van achttien energieneutrale woningen aan de Startbaan in Amstelveen.

De Startbaan verandert in rap tempo van kantoren- en schoollocatie in een woongebied. Wethouder Peter Bot (ruimtelijke ordening & duurzaamheid) verrichtte de starthandeling samen met Dura Vermeer en een nieuwe bewoner. Met een graafmachine werd een koker met goede wensen van de nieuwe bewoners en de krant van 18 september ingegraven.

BBA-wethouder Peter Bot: “Op de plek van deze woningen stond een groot kantoorgebouw van het KVGO dat nu heeft plaatsgemaakt voor achttien energieneutrale woningen met onder andere een warmtepomp en zonnepanelen. Deze woningen zijn een vervolg op de door de projectontwikkelaar eerder opgeleverde en naastgelegen woningen aan de Startbaan. De bouwer maakt de woningen veel duurzamer dan volgens wet- en regelgeving verplicht is en dat doet me deugd. Ook in deze buurt is naast duurzaamheid veel aandacht voor groen en voldoende parkeergelegenheid. De helft van de nieuwe woningbezitters laat een huis achter in Amstelveen, zo heb ik begrepen.”

Aan de Startbaan verrijst ook pand De Keizer: een woontoren met ruim 100 appartementen gericht op starters, doorstromers en tweeverdieners in het middeldure huursegment.