Toch geen Partij voor de Dieren in gemeenteraad

De Partij van de Dieren doet de komende gemeenteraadsverkiezingen toch niet mee in Amstelveen. Volgens het partijbestuur zijn er onvoldoende kandidaten om een goede lokale lijst samen te stellen. 

Het nieuws komt onverwacht omdat de partij eerder liet blijken veel ambitie te hebben om mee te doen. Naast het opzetten van een lokale werkgroep wist de partij eerder deze maand veel animo te creëren voor een bijeenkomst in het Oude Dorp. Er waren toen enkele tientallen geïnteresseerden aanwezig.

Door het wegvallen van de Partij van de Dieren doet er naast de bestaande partijen vooralsnog één nieuwe partij mee. Dat is de partij Actief voor Amstelveen van Tim Lechner, die in de gemeenteraad eerder uitkwam voor de VVD en voorzitter was van de OCA.

Foto: Vincent Teeuwen (CC)